Zëri i Rusisë Raketat amerikane “Patriot” do të duhen në Poloni në vitin 2010. Për këtë njoftoi Zëvendësministri i mbrojtjes i vendit Stanislaw Komorowski pas negociatave të zhvilluara me homologun e tij amerikan Alexander Vershbow. Sipas fjalëve të Komorowski-t, “ky do të jetë version luftarak” i raketave dhe ato “do të dislokohen në territorin polak sipas parimit të rotacionit (rrotullimit)”.