Zëri i Rusisë Gazsjellësi “Rryma Jugore” ka rëndësi për Europën, deklaroi Kryeministri i Italisë Silvio Berluskoni sipas përfundimeve të takimit në Sofje me udhëheqjen bullgare. Gazi natyror ndodhet në Serbi, dhe nga andej shpërndahet në të gjithë Europën, tha Kryeministri, duke vënë në dukje kërkesën në rritje të Europës për burimet energjetike. “Rryma Jugore” është projekt gazsjellësi ruso-italian, i cili do të shtrohet nëpër fundin e Detit të Zi nga Novorossisk në portin bullgar Varna. Më tej sipas dy degëve që do të kalojnë nëpër gadishullin e Ballkanit në Itali dhe Austri.