Zëri i Rusisë Duma Shtetërore Foto RIA LajmetTakimi i Presidentit të Rusisë Dimitri Medvediev me liderët e fraksioneve opozitare të Dumës Shtetërore mund të zhvillohet në fund të javës së ardhshme. Për këtë njoftoi Sekretarja e shtypit e Kryetarit të shtetit Natalia Timakova. Parahistoria: Tre fraksione opozitare braktisën të mërkurën sallën e mbledhjeve plenare të Dumës Shtetërore duke shprehur në këtë mënyrë mospajtimin e vet me rezultatet e zgjedhjeve rajonale të 11 tetorit. Ata kërkuan një takim me Presidentin, në të cilin kanë ndërmend të ngrenë për diskutim çështjen e rishikimit të rezultateve të zgjedhjeve dhe atë të rreptësimit të legjislacionit elektoral. E megjithatë, Zëdhënësi i Dhomës së Ulët të parlamentit, Lideri i fraksionit “Rusia Unike” në Dumë Boris Grrizllov shpreson shumë në atë, se të premten Duma Shtetërore do të rifillojë megjithatë punën në përbërje të plotë: “Të gjitha fraksionet duhet të punojnë nesër. Dhe të punojnë normalisht. Kjo është në interes të zgjedhësve tanë. Deputetët nuk janë zgjedhur për të sabotuar punën në Dumën Shtetërore, por për të provuar të drejtën e vet gjatë kohës së zhvillimit të mbledhjeve plenare. Dhe një regjim i tillë pune duhet të mbështetet në mënyrë krejtësisht të logjikshme”, u shpreh Boris Grrizllov. Por intriga vazhdon të ruhet. Konsultimet në kampin e opozitarëve po vazhdojnë intensivisht, njoftoi Nënzëdhënësi i Dumës Shtetërore nga fraksioni “Partia e Drejtë” Aleksandër Babakov: “Udhëheqja e partisë anon nga mendimi, se duhet të jemi të pranishëm në mbledhjen plenare. Ne e kuptojmë për mrekulli, se po hyjmë në atë periudhë kur do të duhet të diskutohen çështjet tejet të ndërlikuara që kanë të bëjnë me buxhetin. Dhe pozita e partisë sonë duhet të parashtrohet medoemos. Sigurisht, ne si forcë serioze politike, kemi qenë përherë pjesëmarrës të procesit juridik. Të gjitha vërejtjet ne do ti drejtojmë në organet e ruajtjes së rendit si dhe në KQZ”, konkludoi Aleksandër Babakov.