Zëri i Rusisë Vendet e Organozatës së Traktatit mbi Sigurimin Kolektiv (OTSK) u nënshtrohen sulmeve informative, deklaroi në intervistën e vet dhënë për agjencinë informative “Kazakistani sot” Sekretari i Përgjithshëm i Organizatës së Traktatit mbi Sigurimin Kolektiv Nikollai Bordjuzh. Ai njoftoi, se para pak kohësh shërbimet speciale të vendeve të Organizatës zhvilluan operacionin e parë në sferën e sigurimit informativ “PROKSI”. Në kuadrin e tij rezultuan dhjetra Internet sites, të cilët rekrutojnë terroristë, ndër të tjera dhe ata kamikaxe, dhjetra sites, të cilët nxisin urrejtje etnike.