Zëri i Rusisë Kriza financiare botërore çoi në rritjen deri në 9 % të numrit të njerëzve që vuajnë nga uria dhe aktualisht ai i tejkaloi të 1 miliardë banorët e planetit, thuhet në raportin e Organizatës Bujqësore dhe Ushqimore të OKB-së. Më shumë vuajnë nga uria vendet e rajonit Aziatiko-OqeanoPaqësor (642 milionë veta) dhe Afrika (afërsisht 300 milionë). Në vendet e zhvilluara numri i të uriturve përbën 15 milionë.