Zëri i Rusisë Aksione proteste kundër përpjekjeve për heroizimin e fashistëve-Ushtrisë Kryengritëse të Ukrainës (UKU) po zhvillohen në shumë qytete ukrainase. Piketat dhe mitingjet antifashiste po zhvillohen si kundërpërgjigje ndaj “solemniteteve” të organizuara për nder të 67 vjetorit të krijimit të UKU, e cila pat bashkëpunuar ngushtë me hitlerianët gjatë viteve të Luftës së Dytë Botërore.