Zëri i Rusisë Rusia dhe Çekia zenë pozita të ngjashme në lidhje me Kartën Energjetike, njoftoi Presidenti i Rusisë Dimitri Medvediev pas negociatave të zhvilluara me Presedentin e Çekisë Vaclav Klaus në rezidencën e vet “Barviha” në periferitë e Moskës. Sipas fjalëve të Medvedievit, Karta duhet të marrë parasysh interesat e furnizuesve, blerësve dhe transitorëve.