Zëri i Rusisë Potenciali i bashkëveprimit ruso-amerikan për Afganistanin nuk është diskutuar ende në vëllim të plotë, deklaroi Kreu i MPJ i Rusisë Sergei Lavrov pas përfundimit të negociatave me Sekretaren amerikane të shtetit Hilary Clinton. Rusia ndihmon Afganistanin në rindërtimin e infrastrukturës dhe armatimin e ushtrisë. “Ajo është e gatshme të marrë pjesë në përgatitjen e mjekëve dhe bashkëpunëtorëve të organeve të mbrojtjes së të drejtave të njeriut”, përfundoi Lavrov.