Zëri i Rusisë Federata Ruse dhe SHBA-s tashmë po zhvillojnë konsultime në lidhje me sistemin e ri të mbrojtjes antiraket, që është propozuar nga Presidenti i SHBA-s në shkëmbim të planeve të dislokimit të elementeve të mbrojtjes antiraket (MAR) në Poloni dhe Çeki, tha Kreu i MPJ i Federatës Ruse Sergei Lavrov në konferencën e vet për shtyp në Moskë sipas përfundimeve të negociatave me Sekretaren amerikane të shtetit Hilary Clinton.