Zëri i Rusisë Në qytetin brazilian Kampina-das-Misojs u vendos një monument për emigrantët rusë. Siç njoftoi perfekti i këtij qyteti Ademir Renato Nedel, gati 1/4 e popullsisë së qytetit kanë prejardhje ruse dhe e konsiderojnë veten rusë nga prejardhja etnike. Inagurimi i këtij monumenti i kushtohet 100 vjetorit të ardhjes në këtë qytet të emigrantëve të parë rusë.