Zëri i Rusisë Gjendja shëndetësore e 70 vullnetarëve, të cilët po provojnë mbi vete vaksinën e prodhuar në Irkutsk kundër gripit A/H1N1, vlerësohet si e mirë, njoftoi Shefi i Laboratorit të Institutit kërkimoro-shkencor të vaksinave dhe serumeve me emër të Meçnikovit-Mihaill Kostinov. Në Rusi për luftën kundër gripit A/H1N1, viktima të të cilit janë bërë më tepër se 4500 veta në mbarë botën, janë krijuar 3 vaksina. Provat e tyre me persona të rritur në moshë vullnetarë kanë filluar që në muajin shtator.