Zëri i Rusisë Drejtorja e Muzeut të Pushkinit Irina Antonova e meritoi çmimin amerikan për kontributin e shquar në zhvillimin lidhjeve kulturore midis Rusisë dhe SHBA-s. Ceremonia e dekorimit do të zhvillohet në New-York. Siç njoftuan në juri, Antonova e nxorri Muzeun e Pushkinit në arenën ndërkombëtare, u bënë lidhje të forta me muzetë e SHBA-s. Midis laureatëve të çmimit amerikan, të themeluar në vitin 1998 janë: Drejtori i Bibliotekës së Kongresit të SHBA-s James Bilington dhe shkrimtari i njohur Vasili Aksenov.