Zëri i Rusisë Në Moskë u bë prezantimi zyrtar i kërkesës së Federatës Ruse për tu bërë e zonja e shtëpisë ku do të zhvillohet kampionatit botëror i futbollit të vitit 2018 ose 2022. Këshilli Rus i Futbollit paraqiti logun zyrtar në web site-n e komitetit të kandidaturave dhe konceptit të zhvillimit të turneut, njofton ITAR-TASS. Organizatorët e kampionatit botëror 2018 dhe 2022 do të shpallen në dhjetor të vitit 2010. Përveç Rusisë që pretendon për të zënë vendin e parë në futboll, janë edhe Anglia, SHBA-s, Japonia, Spanja, Portugalia dhe një sërë vendesh të tjera.