Zëri i Rusisë Kreu i ri i MPJ i Ukrainës Peter Poroshenko, që u konfirmua sot në këtë post nga parlamenti i vendit, deklaroi, se dislokimi i elementeve amerikane të mbrojtjes antiraket (MAR) në territorin e Ukrainës do të jenë joligjor. Poroshenko vuri në dukje gjithashtu, se marrëdhëniet midis Ukrainës dhe Federatës Ruse duhet të jenë të ekulibruara dhe me interes reciprok.