Zëri i Rusisë Kryeministri i Rusisë propozoi paraqitjen e kandidaturës së Rusisë për në rolin e të zonjës së shtëpisë të Kampionatit botëror të futbollit në vitin 2018. Përveç Rusisë kërkesat e tyre për të planuar zhvillimin në vendet e veta të këtij Kampionati i paraqitën edhe SHBA-s, Meksika, Anglia, Portugalia së bashku me Spanjën, Belgjika së bashku me Holandën, Japonia, Indonezia dhe Australia. Se kush nga këto shtete do ta fitojë të drejtën e të zotit të shtëpisë të Kampionatit do të bëhet e ditur në dhjetor të vitit 2010.