Zëri i Rusisë Gazsjellësi nënujor që spostua nga ana e Rumaninë mund të ndërtohet në kuadrin e projektit “Rryma Jugore”, njoftoi për agjencinë RIA Lajmet Kryetari i udhëheqjes së “Gazprom”-it Aleksei Miler. “Rumania nuk është vend, nëpër të cilën do të kalojë gazsjellësi”, tha ai, duke përmendur, se aktualisht itinerari i gazsjellësit planifikohet të kalojë nëpër Bullgari, Serbi dh Hungari. Kolegët rumunë shfaqin interes, deklaroi Miler, duke shtuar, se dhe vende të tjera, ndër të tjera Sllovenia, Kroacia dhe Austria shprehën interes për pjesëmarrjen e vet në këtë projekt.