Zëri i Rusisë “Gazprom”-i po formulon një kontratë për blerjet e gazit nga Turkmenia, njoftoi Zëdhënësja për shtyp e Kreut të shtetit Natalia Timakova. Marrëveshja politike për këtë u arrit gjatë kohës së negociatave të shtatorit të presidentëve të Rusisë dhe Turkmenisë. Në vitin 2009 holldingu i gazit rus duhej të blente nga Turkmenia 50 miliardë metra kub gaz,por furnizimet u ndërprenë për shkak të avarisë në tubacionin Davletbat-Darijalik, që ndodhi në prill.