Zëri i Rusisë Plani i ri i SHBA-s në lidhje me sistemin e mbrojtjes antiraket (MAR) krijon kushte aspak të këqia për dialog dhe nuk shkakton rreziqe për sigurimin e Rusisë, që mund të krijonte rajoni i tretë pozicional, deklaroi Kreu i MPJ i Federatës Ruse Sergei Lavrov. Ministri konfirmoi marrëdhëniet negative të Rusisë ndaj planeve të mëparshme të SHBA-s, të cilat parashikonin dislokimin e elementeve të sistemit MAR në Çeki dhe Poloni. Lavrov njoftoi gjithashtu, se Rusia dhe SHBA-s planifikuan të konsultohen për sa i përket mbrojtjes antiraket.