Zëri i Rusisë Laureatët e Çmimit Nobel në kimi për këtë vit u bënë Venkatraman Ramakrishnan nga Britania e Madhe, amerikani Tomas Steic dhe Ada Jonat nga Izraeli. Ky çmim jepet për studimet dhe shpikjet në fushën e strukturës dhe funksionimit të ribosomit.