Autoritetet e Indonezisë morën vendimin për përfundimin e operacionit kërkimor-shpëtues në ishullin Sumatra, që u dëmtua nga tërmeti i rënë. Nga Sumatra po largohen njësitë shpëtuese të një sërë vendesh, që ndihmuan në kërkimin e dëmtuarve. Specialistët rusë tani për tani do të qëndrojnë në ishull. Popullsia që eshtë dëmtuar ka vevojë për kurime mjekësore dhe medikamente, të cilat i zotëron Ministria e Rrethanave të Jashtëzakonshme në sasi të nevojshme.