Tema gjeorgjiane në sesionin e Asamblesë së Përgjithshme të Komisionit Europian (APKE) nuk u bë grindje midis delegacionit rus dhe gjeorgjian, vuri në dukje Kryetari i Komitetit të Dumës Shtetërore të Dhomës së Ulët të parlamentit rus për çështjet ndërkombëtare Konstantin Kosaçov. Ajo u bë luftë pikëpamjesh dhe pozitash politike brenda Asamblesë, theksoi ai në intervistën e vet dhënë për ITAR-TASS. APKE konfirmoi plotfuqishmërinë e delegacionit rus, që Gjeorgjia propozoi që ti hiqej e drejta e votës për ngjarjet e gushtit të vitit të kaluar në Osetinë e Jugut.