Rusia nuk ka ndërmend ta mbajë akoma anijen “Artic Sea”. Për këtë deklaroi Përfaqësuesi i MPJ Andrei Nesterenko. Sipas fjalëve të tij, në anije përfunduan punët hetimore, dhe atje nuk u gjet asgjë e dyshimtë. Siç u deklarua dhe më parë, në bord e anijes transportohej lënë druri. “Artic Sea” u bë e njohur pas rrëmbimit në korrik nga piratët në Detin Balltik.