Në Kopenhagen do të hapet sesioni i 121-të i Komitetit Olimpik Ndërkombëtar (KON). Pjesëmarrësit e tij duhet të përcaktojnë kryeqytetin e Lojërave Olimpike verore të vitit 2016 dhe të zgjedhin Presidentin e Komitetit Olimpik Ndërkombëtar. Për të drejtën e zhvillimit të këtyre lojërave po bëhet një luftë e ashpër midis Çikagos, Rio-de-Zhanerios, Tokios dhe Madridit.