Pagesa e taksës doganore, tatimeve, taksave, paradhënieve dhe derdhja e kapareve do të zhvillohen tashmë në Rusi vetëm në Rubla. Amendamentet përkatëse në Kodin Doganor hynë në fuqi më 1 tetor.