Efektiviteti energjetik i Rusisë mund të rritet deri në 40 %. Për këtë deklaroi Presidenti Dimitri Medvediev në mbledhjen e Komisionit për modernizimin dhe zhvillimin teknologjik të ekonomisë së vendit. Sipas fjalëve të tij, me arritjen e këtij qëllimi duhet të “merremi jo në letër, por me punë konkrete serioze”.