Kufitarët rusë që ndodhen në Abkhazi dhe dislokimi i bazave ushtarake ruse atje destinohen për garantimin e stabilitetit dhe qetësisë në republikë. Për këtë deklaroi Lideri i Abkhazisë Sergei Bagapsh gjatë fjalës së marrë në kremtimin e 16 vjetorit të Fitores dhe Pavarësisë.