“Dita e Internetit” kremtohet sot në Rusi  nga shumë përdorues të Runet-it. Kjo datë tani për tani nuk është fiksuar ende si aktivitet shtetëror, por është rezultat i iniciativës shoqërore. Në fillim të vititt 2009 numri i përdoruesve të Rrjetit global në Rusi përbënte 47 milionë veta dhe sipas parashikimeve të ekspertëve për një vit duhet të rritet me 1/3.