Për SHBA-s dhe NATO është shumë e rëndësishme që të zhvillojnë dialog me Rusinë, prandaj Sistemi i Mbrojtjes Antiraket (MAR) duhet të ndërtohet me marrjen parasysh të interesave të të gjitha palëve, deklaroi të martën në Uashington Presidenti Barak Obama, sipas përfundimeve të negociatave me Sekretarin e Përgjithshëm të Aleancës VeriAtlantike Anders Fog Rasmussen.