Kryeministri i Rusisë Vladimir Putin nënshkroi dekretin për ndërtimin e Hidrocentralit të Balltikut në qarkun e Kaliningradit. Kapaciteti i hidrocentralit të ri do të përbëjë 2300 Mg/Wat. Blloku i parë duhet të vihet në shfrytëzim në vitet 2010-2016, i dyti deri në vitin 2018. Ndërtimi i stacionit elektro-atomik do të realizohet me mjetet e investitorëve rusë dhe të huaj.