foto RIA LajmetGazeta “Kommersant” shkruan për stërvitjet strategjiko-operative ruso-bjelloruse “Perëndim-2009”. Gjatë kësaj stërvitjet kanë karakter tërësisht mbrojtës dhe nuk drejtohen kundër vendeve konkrete. Të paktën, kështu deklaruan në Ministrinë e mbrojtjes të Bjellorusisë. Kryekomandanti suprem mbeti i kënaqur dhe me zhvillimin e stërvitjeve, edhe me rezultatet e tyre.

 

 

 


***


Irani i demonstroi bashkësisë botërore mundësitë ushtareke të tij në rritje, duke realizuar një seri provash të lëshimeve të raketave balistike me rreze të mesme veprimi. Siç shkruan gazeta “Vremja novostei”, këto raketa mund të arrinjë bazat ushtarake amerikane në Lindjen e Mesme dhe objektet në territorin e Izraelit. Rrezik kërcënues potencial ata parashikojnë gjithashtu edhe për rajonet jugore të Europës dhe Rusisë. Ndërkaq, në Moskë tani për tani nuk mundohen ti dramatizojnë veprimet e fundit të Iranit. “Tani duhet të përpiqemi të qetësohemi dhe më i rëndësishëm është procesi rezultativ negociator”, shprehen diplomatët.


***


Botimi “Nezavisimaja gazeta” njofton për ndërprerjen sistematike në procesin ligjbërës. Aktualisht është grumbulluar një masë kritike ligjesh, të cilët është e nevojshme të korigjohen. Me këtë merret Duma Shtetërore menjëherë pas konfirmimit të dokumenteve në leximin e tretë. Kjo situatë është mjaft e favorshme për qeverinë (iniciativat e nevojshme menjëherë piqen si kulaç i freskët) dhe aspak të favorshme për vendin, që jeton sipas ligjeve që kanë “dalë skarco”.