Këtë vit në Kaukazin e Veriut janë eleminuar 270 dhe janë arrestuar më shumë se 450 guerilas, njoftoi Kreu i MPB i Rusisë Rashid Nurgaliev. Që nga fillimi i vitit 2009 një grup i bashkuar trupash në rajonin e Kaukazit të Veriut neutralizuan 270 guerilas dhe arrestuan 453 pjesëmarrës të grupbandave të ndryshme.