Rreziku i destabilizimit në Transkaukazi nga ana e gjeorgjisë nuk është eliminuar ende. Për këtë dekëlaruan në MPJ të Federatës Ruse sipas përfundimeve të takimit të sekretarit të shtetit, Zëvendës ministri i punëve të jashtme Grigori Karasin dhe Kreu i Misionit të Monitoringut të BE në Gjeorgji Hans Jorg Haber. Vazhdon ndërtimi armatimeve të fortifikuara të përbashkëta dhe zhvendosjet ushtarake në afërsi të kufijve të Osetisë së Jugut dhe Abkhazisë, që është shkelje e marrëveshjeve paqësore të Dmitri Medvedievit dhe Nikola Sarkozi të vitit 2008, njoftuan në MPJ të federatës Ruse.