Shumica e anëtarëve të Asamblesë Parlamentare të Këshillit të Europës (APKE) është kundër heqjes së plotfuqishmërisë së delegacionit rus dhe mbështet bashkëpunimin me Federatën Ruse, është i bindur Zëvendës kreu i delegacionit rus Leonid Slluckij. Çështja mbi plotfuqishmërinë e Rusisë në APKE u ngrit në sesionin e Asamblesë mbi bazë të asaj se ajo nuk përmbush pozitat e rezolutave përkatëse në lidhje me “pasojat e luftës midis Rusisë dhe Gjeorgjisë”.