Irani bëri provën e raketës balistike, njoftoi televizioni i këtij vendi. Rrezja e veprimit të saj përbënte 2 mijë km, dhe mund të arrinte territorin e Izraelit. Të dielën Irani realizoi lëshime të raketave me rreze të mesme veprimi.