Skuadra përfaqësuese e Rusisë zuri vendin e parë në kampionatin botëror (KB) në luftën sportive, e cila përfundoi në Herning të Danimarkës. Atletët rusë morën 12 medalje-5 ari, 4 argjendi dhe tre bronzi.