Vendin kryesor në sesionin e vjeshtës që u hap në Asamblenë Parlamentare të Këshillit të Europës (APKE), do ta zërë diskutimi i raportit “Lufta midis Gjeorgjisë dhe Rusisë: një vit më vonë”. Kështu e formulojnë në Këshillin e Europës operacionin ushtarak gjeorgjian në Osetinë e Jugut.