Rusia është e gatshme, që së bashku me pjesëtarët e tjerë të “katërshes” së ndërmjetësve ndërkombëtarë dhe të gjitha palët e interesuara, në çdo mënyrë të bëjnë të mundur arritjen e rregullimit të drejtë në Lindjen e Mesme, njoftuan në MPJ të Federatës Ruse sipas përfundimeve të takimit të “në fushat” e Asamblesë së Përgjithshme të OKB-së të Ministrit të punëve të jashtme të Rusisë Sergei Lavrov me Zëvendës kryeministrin, Ministrin e punëve të jashtme të Izraelit Avigdor Liberman.