Ish kancelari i Gjermanisë, përfaqësues i komitetit të aksionerëve, anëtar i këshillit të drejtorëve të “Rrymës Veriore” AG Gerhard Shreder në Forumin Energjetik Euroaziatik në Astan (Kazakistan) mbështeti realizimin e projektit Nabucco. Ai mendon, se ky gazsjellës nevoitet për transportimet shtesë të gazit në Europë dhe se Nabucco duhet të furnizohet me gaz nga Irani.