Presidenti i Rusisë bëri startimin e formimit të ri, atij të tretë të përbërjes së Dhomës Shoqërore të Rusisë. Ai miratoi kandidaturat e 42 anëtarëve të parë të organit qeveritar, i cili përbëhet nga qytetarë të Rusisë, të cilët zotërojnë merita të veçanta përpara shoqërisë dhe shtetit. Ata do të shpallin 42 emra të kolegëve të tyre të ardhshëm, përfaqësues të organizatave shoqërore. Më vonë këta anëtarë do të përzgjedhin edhe 42 veta të tjerë, përfaqësues të shoqërisë rajonale.