Rezolutën e Sejm Ploshit, që akuzohet për futjen e trupave të Ushtrisë së Kuqe në Ukrainën Perëndimore dhe Bjellorusinë Perëndimore në shtator të vitit 1939, duhet të konsiderohet si përpjekje për falsifikimin e historisë, medon Zëvendës kryetari i Komitetit Ndërkombëtar të Dumës Shtetërore Leonid Slucki. Përfaqësuesi zyrtar i MPJ i Rusisë Anderi Nesterenko deklaroi, se një interpretim i tillë e ngjarjeve të Varshavës nuk mund të mos shkaktojë habi nga ana e Moskës.