Për zhvillimin stabil të Europës, deklaroi Presidenti i Federatës Ruse Dimitri Medvediev në Zvicërnë ceremoninë kushtuar 210 vjetorit të marshimit të ushtarëve rusë nëpër Alpe nën komandën e Aleksandër Suvorov-it, është e domosdoshme një sjellje e respektueshme dhe të veçantë ndaj historisë. Medvediev theksoi, se Rusia është mjaft mirënjohëse ndaj autoriteteve zviceriane dhe të gjithë atyre që ruajnë kujtimet e atyre ngjarjeve dhe kujdesen për monumentet që kanë lidhje me ta.