Rusia dhe SHBA-s filluan punën për përpilimin e tekstit të traktatit të ri në lidhje me shkurtimin e armatimeve strategjike ofensive (ASO), njoftoi Ambasadori i SHBA-s në Federatën Ruse John Biden. Ai shprehu mendimin, se përpunimi i traktatit të ri në lidhje me ASO është detyrë urgjente për Moskën dhe Uashingtonin