Presidenti i Rusisë Dimitri Medvediev do të zhvillojë në Zvicër negociata për bashkëpunimin dhe do të kremtojë 210 vjetorin e marshimit legjendar nëpër Alpe të Aleksandër Suvorovit. Ai mbërriti në rezidencën në Lon nën Bern, që të diskutojë me homologun e vet zvicerian Hans-Rudolf Mercem iniciativën ruse të përfundimit të Traktatit mbi sigurimin Europian, rrugët e kapërcimit të krizës botërore, mundësitë shtimeve të investimeve reciproke, bashkëveprimi në sferën financiare.