Në Gjirin e Adenit përfunduan me sukses stërvitjet e përbashkëta antipirate. U realizuan, në veçanti, kërkimi dhe kontrolli i anijeve të dyshimta, dorëzimi i ngarkesave në det, si dhe shkëmbime zjarri.