Në Rusi nuk ka probleme serioze me lirinë e fjalës, mendon Presidenti Dimitri Medvediev. Deklarata përkatëse u bë në intervistën e tij dhënë për kanalin televiziv CNN. Presidenti shpalli, se ndikim mbi gazetarët nganjëherë dhe ka. Por, tha Medvediev, në kushtet aktuale është absolutisht pa perspektivë të ushtrosh presion mbi lirinë e shtypit.