Në rajonin e Bririt Afrikan po zhvillohen stërvitje të përbashkëta të Flotës Ushtarako Detare të Rusisë dhe Forcave Ushtarako Detare të Kinës. Gjatë kohës së stërvitjeve përpunohet mënyra e kërkimit dhe kapjes së anijeve pirate. Pas stërvitjeve për periudhën nga 18 deri më 20 shtator anijet luftarake ruse dhe kineze do të realizojnë shoqërimin e anijeve civile.