Artisti Eugjeni Antonenko dhe shkrimtarja për fëmijë Ekaterina Murashova nga Rusia përfshihen në numrin e aplikantëve të çmimit përkujtimor Astrit Lindgern. Midis pretendentëve janë 168 veta nga 61 vende të ndyshme. Çmimi Astrit Lindgern është çmimi më i madh për arritjet në fushën e literaturës për fëmijë dhe adoleshentët, që është bërë zyrtar nga qeveria e Suedisë.