Përfaqësuesit e SHBA-s e informuan Sekretarin e Përgjithshëm të NATO-s Andres Fog Rasmussen mbi vendimin e pezullimit të dislokimit të elementeve të mbrojtjes antiraket (MAR) në Çeki dhe Poloni. Kreu i bllokut veriatlantik e quajti ndryshimin e planeve të SHBA-s “hap pozitiv”. Së shpejti përfaqësuesit e Shteteve të Bashkuara informuan hollësisht Poloninë dhe Çekinë mbi venmdimin e vet.