Administrata e SHBA-s ka ndërmend të shtyjë realizimin e planeve për dislokimin e elementeve të sistemit amerikan të mbrojtjes antiraket (MAR) në Çeki dhe Poloni, njofton gazeta Wall Streat Journal. Çështja në lidhje me sistemin MAR mbetet divergjenca kryesore e vetme midis Moskës dhe Uashingtonit.