Parlamenti Europian me shumicë votash mbështeti zgjatjen e mandatit të portugezit Zhoze Manuel Barrozo edhe për 5 vjetë të tjera në postin e Kryetarit të Komisionit Europian. Për mbështetjen e tij votuan 382 deputetë, kundër ishin 219 dhe abstenim 117.